Bravčový hamburger recept – hamburger je ikonickým jedlom, ktoré oslovuje chutné potešenie jednoduchosti a dobrej chuti. Ak ste milovníkom bravčového mäsa, určite oceníte náš recept na bravčový hamburger. Táto delikatesa je jednoduchá na prípravu a spĺňa potreby aj tých najnáročnejších gurmánov. Poďme sa teda pustiť do prípravy tohto vynikajúceho hamburgeru!

Ingrediencie pre hamburgery

Pred začatím prípravy sa uistite, že máte všetky potrebné ingrediencie pripravené:

Pre mäsovú časť:

  1. 500 g mletého bravčového mäsa
  2. 1 lyžička soľ
  3. 1/2 lyžičky čierneho korenia
  4. 1 lyžička mletej papriky
  5. 1 lyžička cibuľového prášku
  6. 1 lyžička cesnaku v prášku
  7. 1/2 lyžičky sušeného oregana
  8. 1/2 lyžičky sušeného tymiánu

Pre zloženie hamburgera:

  1. 4 plátky čerstvého bravčového mäsa
  2. 4 plátky cheddaru
  3. 4 plátky slaniny
  4. 4 lístky šalátu
  5. 4 plátky paradajky
  6. 4 plátky cibule
  7. 4 kyslé uhorky
  8. 4 rožky na hamburgery

Pre omáčku:

  1. 1/2 šálky majonézy
  2. 2 lyžice horčice
  3. 1 lyžica medu
  4. 1 lyžica worcesterskej omáčky
  5. 1 lyžička octu

Postup pri príprave

Pripravte mäso

Zmiešajte mleté bravčové mäso v miske so všetkými koreninami a nechajte odpočívať aspoň 30 minút, aby sa chute dobre preliali.

Vytvorte placky

Rozdeľte mleté mäso na štyri rovnaké časti a vytvorte z nich placky, ktoré budú mať priemer rovnaký ako veľkosť rožkov na hamburgery.

Pripravte omáčku

V malej miske zmiešajte majonézu, horčicu, med, worcesterskú omáčku a ocot. Dôkladne premiešajte a odložte do chladničky.

Opekajte placky

Na grile alebo panvici opečte placky bravčového mäsa na strednom ohni asi 4-5 minút na každej strane, alebo až kým nie sú dobre prepečené.

Pripravte ostatné ingrediencie

Počas opekania mäsa môžete pripraviť ostatné suroviny. Opečte slaninu, nakrájajte čerstvé plátky mäsa a pripravte si lístky šalátu, paradajky, cibuľu a kyslé uhorky.

Skladanie hamburgera

Keď je mäso hotové, začnite skladaním hamburgerov. Rozkrojte  rožky hamburgeru na polovicu a na spodnú časť pridajte omáčku. Potom pridajte placku mäsa, plátok bravčového mäsa, slaninu, plátok cheddaru a nakoniec lístky šalátu, paradajky, cibuľu a kyslé uhorky podľa vašich preferencií. Zakryte vrchnou časťou rožku hamburger.

Podávanie

Váš bravčový hamburger je teraz pripravený na podávanie! Môžete ho doplniť hranolkami, zemiakovými lupienkami alebo čímkoľvek, čo máte radi.

Bravčový hamburger recept – je skvelým jedlom pre všetkých milovníkov bravčového mäsa a hamburgerov. Jeho príprava je pomerne jednoduchá, a výsledok stojí za to. Vyskúšajte tento recept a užívajte si dokonalý hamburger, ktorý si môžete pripraviť pohodlne doma. Buďte pripravení na komplimenty vašich blízkych a hostí, pretože tento hamburger je skutočnou lahôdkou pre gurmánov. Dobrú chuť!