Domáci burger na panvici – burgery patria medzi najobľúbenejšie jedlá na celom svete. Svojou jednoduchosťou a možnosťou prispôsobiť ich podľa vlastných preferencií si získali srdcia mnohých gurmánov. Ako však pripraviť dokonalý domáci burger na panvici, aby ste si mohli vychutnať skvelý pochúťkový zážitok? Teraz vám predstavíme krok za krokom recept na vytvorenie chutného a šťavnatého domáceho hamburgera, ktorý určite oslní vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

Pre mäsové kotlety:

  • 500 g mletej hovädzej šunky (80% mäso, 20% tuk)
  • 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
  • 1 lyžička soľ
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička worcesterského umaku
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžička papriky
  • 1 vajce

Pre zloženie burgera:

  • 4 plátky syra (cheddar alebo iný podľa vlastných preferencií)
  • 4 ks rožkov na hamburgery
  • 4 plátky rajčiaka
  • 4 plátky červenej cibule
  • 4 listy čerstvého zeleného šalátu
  • 4 lyžice majonézy
  • 4 lyžice horčice
  • 4 lyžice kyslej uhorky
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • Olej na panvicu

Postup:

 

  1. Príprava mäsovej kotlety: V miske zmiešajte mletú hovädziu šunku, nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie, worcestrovú omáčku, horčicu, papriku a vajce. Dôkladne premiešajte, aby ste získali jednotnú hmotu. Tá by mala byť dostatočne kompaktná na tvarovanie burgerových kotliet, ale nie príliš hutná.
  2. Tvarovanie burgerových kotliet: Rozdeľte mäsovú zmes na štyri rovnaké časti a každú z nich tvarujte do tvaru kotlety, ktorý bude mať priemer rovnaký ako rožok na hamburger. Dávajte pozor, aby ste kotlety stláčali rovnomerne, aby sa burger pekne usmažil.
  3. Príprava zeleniny: Postrúhajte si syr, nakrájajte rajčiak, cibuľu a zelenej šalát na plátky a prípadne nakrájajte aj kyslé okurky na plátky.
  4. Príprava panvice: Na stredne silnom ohni zohrejte panvicu a pridajte trochu oleja. Počkajte, kým olej dosiahne teplotu, ktorá zaisťuje, že burger sa krásne zapečie a neprilepí sa.
  5. Smaženie burgerov: Položte burgerové kotlety na rozohriatu panvicu a smažte ich približne 3-4 minúty na každej strane alebo podľa vlastných preferencií, pokiaľ nebudú pekne zlatisté a pripravené.
  6. Zloženie burgera: Rozkrojte hamburgerové rožky a opečte ich na panvici, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich vyberte a na jednu polovicu pridajte majonézu a horčicu, potom plátok rajčiaka, cibuľu, list šalátu, mäsovú kotletu, syr a nakoniec kyslé uhorky. Zakryte druhou polovicou rožku.
  7. Podávanie: Hotový domáci burger na panvici môžete podávať s hranolkami, zemiakovými lupienkami alebo jednoduchým zeleninovým šalátom.

Domáci burger na panvici – a teraz máte pred sebou dokonalý domáci burger na panvici, ktorý je plný chutí a šťavnatosti. Je to skvelá voľba pre tých, ktorí si chcú vychutnať zážitok z burgera v pohodlí domova. Experimentujte s prídavkom rôznych ingrediencií a dajte sa do tvorby vlastných obľúbených burgerových kombinácií. Bon appétit!